Petra - ett liv på scenen

Sala Folkets Hus kl 17:00. Petra Nielsen är skådespelerska, sångare och en av Sveriges genom tiderna största musikalartister.

Petra är en mångsidig, passionerad och explosiv artist med en skärpa och närhet som alltid attraherat en publik. Och med en så brokig och spektakulär karriär så har hon mycket att berätta. Och det tänker hon göra i sin One-Woman-Show: PETRA - ett liv på scenen. Vi får följa med Petra genom karriären, in bakom kulisserna på teatern, höra historier hon inte berättat förut. Det blir mycket humor och kärlek till konsten, det blir sång och det blir dans och ni får se sidor av Petra ni inte kände till. En sprakande karriär med både framgång och felsteg.

Petra slog igenom i ”Grease” på ChinaTeatern och efter det följde huvudrollerna på varandra i musikaler som ”Fame”, ”West Side Story”, ”Cabaret”, ”A Chorus Line”, ”Chicago”, ”Nine”, ”Garbo”, ”Zorba”, ”Familjen Addams” och ”Billy Elliot” m.fl. På TV har vi kunna se Petra som civilpolisen Anna Holt i tre säsonger av Jan Guillo’s och Leif GW Perssons kriminaldrama och i en komediserie med Maria Lundqvist. Och på teater har vi sett henne i stora teaterroller, t.ex. ”Petra Von Kants Bittra Tårar”. Hans Marklund har regisserat och koreograferat. Manuset har Petra och Hans skrivit tillsammans. Hans Marklund är en av Sveriges bredaste och mest anlitade regissörer, manusförfattare och koreografer. Han har genom åren arbetat med de allra största artisterna vi har i Sverige.