Pendling - kommunikationer

Vi finns i en spännande region med närhet till spännande städer och platser. Känner du dig hemma i Sala men kan inte slita dig från jobbet där du bor nu? Inga problem, från Sala tar du dig ut i världen på nolltid.

Avgiftsfri lokal kollektivtrafik

Den lokala kollektivtrafiken i Sala kommun är avgiftsfri.

VL – kollektivtrafiken i Västmanland

När du reser kollektivt i Västmanland så reser du med VL. Det är Region Västmanland som står bakom varumärket VL och som ansvarar för trafiken som du åker med. På VLs webbplats hittar du tidtabeller och annan trafikinformation om kollektivtrafiken i både Sala och Västmanland.

Mer information hittar du på www.vl.se

Kompletteringstrafik (VL)

Om du bor så att närmaste busshållplats ligger längre bort än 1 200 meter så kan du ha rätt till kompletteringstrafik. Kompletteringstrafik beställs på 020-21 21 21.

Läs mer på VLs webbplats om kompletteringstrafik

Hitta din tåg- eller bussförbindelse med Resplus

På webbplatsen Resplus kan du enkelt söka efter kollektivförbindelser i hela Sverige. Tjänsten samordnar hela landets kollektivtrafik för att förenkla för dem som reser kollektivt. Tjänsten är neutral i presentationen av resealternativ. Företaget bakom Resplus är Samtrafiken i Sverige AB. Samtrafiken ägs gemensamt av ett stort antal privata trafikföretag och alla läns- och lokaltrafikföretag i Sverige.

Hitta din resa på resplus.se 

Övriga trafikanordnare till och från Sala