Välkommen in i Salas skafferi!

Här finns vägledning och inspiration när du vill kommunicera Sala till omvärlden. Välkommen in i vårt skafferi!

Här i verktygslådan finns vägledning och inspiration när du vill kommunicera Sala till omvärlden. Använd gärna det material som finns här i form av exempelvis logotyper, texter och bilder i din verksamhet. Ju fler ambassadörer vi blir som använder det, desto större chans är det att familjen Sala syns och hörs i omvärlden för inflyttare, besökare och etablerare.

Välkommen hem till Sala!

01.

Välkommen hem till familjen Sala

Det kanske inte syns vid en första anblick, men vi hör ihop. I vissas ögon skulle vi nog framstå som en brokig skara – en historieälskande gruvfantast, en nyfiken innovatör, en social minglare, en som trivs bäst bland tallarna – men våra olika intressen är bara en del av oss. Mer än något annat är vi en familj. Ibland är vi inte överens, ibland tar en av oss större plats än de andra. Ändå är familjen den fasta punkten. Kärnan. Vi är en enhet, ett komplett pussel. Det blir tydligt när du kommer hem till oss, ingen annan familj är precis som vi. Många bor större, men få har det lika hemtrevligt. De flesta förknippar oss med doften av nybakat, i vårt kök finns det alltid en deg på jäsning och ett nygräddat bröd att provsmaka.

Och även om vi lämnar huset vill vi alltid komma tillbaka, för det finns ingen plats som ligger oss varmare om hjärtat. Här hittar vi, här finns vår trygghet. Hit välkomnar vi gäster, som ofta trivs lika bra som vi gör. För vi har ett sätt att få andra att känna sig hemmastadda. Även om vi aldrig ens har träffats förut. De brukar säga att vi är enkla att umgås med, att vi får dem att känna sig bekväma.

Många kommer hem till oss och berättar om sina drömmar, vi gillar att lyssna och hjälpa dem. Ja, vi älskar att hjälpa andra. Alla som knackar på vår dörr är välkomna in. Vissa vill hjälpa oss att bygga ut, det tycker vi är spännande. De kommer hit med sina tankar och idéer, vi är övertygade om att det gör oss bättre. Och vi bidrar gärna med våra funderingar, som oftast är både kloka och välgrundade. Därför lyssnar folk när vi pratar. Vi är goda berättare och har en trygghet i oss själva som gör folk lugna. Dessutom har vi självdistans, vi är inte rädda för att använda humor – så länge det inte är på någon annans bekostnad.

02.

Grafisk manual

Jättekul att du är en del av familjen Sala och vill använda dig av platsvarumärket! För att nyttja varumärkets fulla potential finns det några saker att förhålla sig till - och den vägledningen får du i den grafiska manualen. Men om du funderar över något och är osäker är vi inte längre än ett telefonsamtal eller mejl bort.

Grafisk manual (pdf)

03.

Logotyp

Det finns användarvillkor för logotypen som du behöver läsa innan du laddar ner den. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Huvudlogotyp

Ladda ned logotypen (zip)

En del av Sala

När vi pratar tillsammans med en avsändare som ska vara den huvudsakliga står vi bara med som "en del av". Tänk på att hålla isär logotyperna med en avskiljande linje. Se bild för exempel.

Ladda ned "en del av Sala" (zip)

Exempel på användning av "en del av Sala"

 

04.

Typografi

Vi använder oss av olika typsnitt för rubrik/ingress och brödtext/infotext.

Primära typsnitt

  • Rubrik/ingress: Neue Kabel
  • Brödtext/infotext: Roboto Condensed

Sekundära typsnitt

Om du inte har tillgång till något av de primära typsnitten kan du istället använda dig av våra sekundära typsnitt.

05.

Grafiska element

Strössla med känsla

Våra grafiska element hjälper oss att förstärka, komplettera och rama in kommunikationen. De bygger på handritade illustrationer av vardagliga föremål, sådant du skulle kunna hitta runtom i huset och dess omgivningar. När det är fest kanske du adderar en serpentin. När du vänder dig till näringslivet väljer du kanske ett gem. Det är ganska öppet, som du förstår.

Ladda ned illustrationerna som eps-filer (zip)

Ladda ned illustrationerna som png-filer (zip)

Bli en mönsterelev

Linjer

Vi har också en annan typ av grafiska element som bygger på vindlingarna i logotypen. Likt gränder som slingrar sig runt ett torg, kan de rama in logotypen och skapa en trevlig omgivning för den. I första hand använder du det här elementet på profilprodukter, där du vill visa någonting mer än bara logotypen. Men du kan också ta delar av elementet och nyttja det som ett mönster.

Ladda ned mönstren som eps-filer (zip)

Ladda ned mönstren som png-filer (zip)

Tapeter

I vår kommunikativa verktygslåda hittar du också ett hemtrevligt mönster. Som du ser utgår det från en tapet, antagligen en som skulle pryda väggarna i vårt eget vardagsrum. Du kan använda mönstret på lite olika sätt, men det viktigaste är att det fyller en funktion. Det kan bidra som en krydda eller kuliss, men det ska aldrig vara hjälten. När du jobbar med det är det också fritt att använda olika blandningstekniker för att skapa den känsla du vill åt.

Ladda ned tapetmönstren - del ett (zip)

Ladda ned tapemönstren - del två (zip)