Richard - 4:e Teatern

Sala Folkets hus kl 18. En lustfylld, absurd och fysisk föreställning om monster; någon utan skuldkänslor, förmåga till empati eller ånger. Finns det alltid ett val och vad finns det för hjälp att få när en verkligen sitter i skiten?

Richard ingår i "Teaterfesten" helgen 4-6 oktober i Folkets hus.

En föreställning om skapandet av äkta monster Richard är en fri tolkning av Shakespeares Richard III där filmen The Joker möter genren high school-thriller i ett soprum. En lustfylld, absurd och fysisk föreställning om monster; någon utan skuldkänslor, förmåga till empati eller ånger. Finns det alltid ett val och vad finns det för hjälp att få när en verkligen sitter i skiten? Edward är en förlorare. Mobbad, förnedrad, förminskad, misslyckad och sämst. En dag får han kontakt med den mystiske användaren Richard i en chattgrupp på nätet. Han förklarar att det inte är Edward som är konstig, det är alla andra det är fel på. Det enda sättet att må bättre är att få dem att må dåligt. Tillsammans ger sig Edward och Richard ut på en hämndodyssé kantad av lögner, utpressning och intrikata planer. Och Edward upptäcker snart att han är bra på någonting. Han är bra på att skapa kaos. Men vem är den där Richard egentligen och vad är han kapabel till?

Medverkande Jonna Ljunggren Nils Granberg Konstnärligt team Regi: Fredrik Lundqvist Manus: Ensemblen under ledning av Fredrik Lundqvist Scenografi och Kostym: Fanny Senocq Ljus och Teknik: Sofia Öhrndalen Tillverkning: Per Gustavsson

Datum & tider

2024-10-04 18:00 - 18:50

Inträde

50 kr

Biljettköp

Biljetter släpps i slutet på augusti på Kulturbiljetter.se

Webbplats

riksteatern.se/sala

Arrangör

Sala teaterförening -- en del av Riksteatern

Kontakt

Tel: 0767823791
E-post: hanseharry@hotmail.com