Sätra Brunn

Sätra Brunn – för en stund av välbefinnande.

Bo - Unna dig en skön spavistelse på Sätra Brunn

Sätra Brunn är en pärla i Västmanland med 100-talet hus från 1700-talet och framåt, sprunget ur sin historia som kurort. Idag bedrivs konferens- och spaanläggning och här anordnas även bröllop, fester och andra högtidligheter.

Vi har drygt 40 hotellrum, alla inredda i sekelskiftesstil och varje rum är unikt i storlek, möblering och tapetval. Alla rum har eget badrum med dusch.

Som boendegäst har du fri entré till vårt generöst tilltagna spa. Här finns en bassäng med 34-gradigt vatten, bubbelpool, ångbastu, torrbastu, ett relaxrum med massagefåtöljer och fotmassageapparater samt gott om olika sittplatser. Vi har också ett välutrustat gym. Utöver detta går det att beställa en stor variation spabehandlingar som utförs av våra duktiga spaterapeuter.

Varmt välkommen till oss! Ta en titt på vår hemsida för att se vilken vistelse som passar dig bäst!

Hotellrum på Sätra Brunn.

Äta - Maten på Sätra Brunn

Vi lagar mat med kärlek och bra råvaror som viktigaste ingredienserna. Från våra gäster får vi glada tillrop och fina recensioner i vår gästbok, något som gör oss stolta och glada.

Ni får gärna förboka er måltid för att garantera er plats då det ibland är fullbokat (i synnerhet lördagar är nästintill alltid fullbokat i förväg), men givetvis kan ni också komma förbi och chansa på att vi har plats för er.

Upplev - Sätra Brunn, en 300-årig kulturskatt

Till Sätra Brunn Kurort har människor kommit oavbrutet sedan år 1700 för att må bra och ta del av ett socialt liv. Från mitten av 1600-talet blev det högsta mode i Europas societet att vistas på kurort och dricka brunn. Den medicinska vetenskapen utgick ifrån att man blev sjuk om de fyra kroppsvätskorna kom i obalans. Ett sätt att få vätskorna i balans var att dricka vatten, gärna mineralhaltigt sådant. Till Sätra Brunn kom Samuel Skragge, provincialmedicus i Västmanland (ungefär distriktsläkare nu) och fann att vattnet i källorna här var av så god kvalitet att han ville anlägga en hälsobrunn, en kurort. Ryktet om Sätra Brunn och vattnets läkande egenskaper spred sig snabbt och snart uppfördes sommarhus för att högreståndspersoner ville säkerställa att de hade någonstans att bo vid sina besök.

Till Sätra Brunn kom inte bara societeten, då liksom nu var alla välkomna, även fattiga och allmogen. Som gäst på 1700-talet var du tvungen att följa strikta regler, oavstt samhällsstatus. Under 1800-talet utvecklades verksamheten och det blev allt vanligare att man ordinerades bad i det hälsobringande vattnet.

Än idag är mycket sig likt på Sätra Brunn. Oavsett årstid är det hänförande vackert här; de stora parkerna med sina promenadstigar och stora träd, uppåt hundratalet hus från 1700-talet och framåt, en egen kyrka, minnesstenar m.m. Brunnshuset med vatten direkt från källan är öppet dagtid för provsmakning året om.  Det finns också säsongsöppna utställningar och hantverksbutiker på vårt område.

Du är välkommen att strosa omkring på vårt område och smaka vårt vatten, helt utan kostnad.

Ni kan också boka en guidad visning av området.

Utomhusmöbler i parken på Sätra Brunn.

Kontakt

Tel: 0224-546 00
E-post: info@satrabrunn.se